قرص ناپروکسن

در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد عوارض و موارد مصرف قرص ناپروکسن ۵۰۰ برای چه دردی است صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.

ناپروکسن,قرص ناپروکسن,ناپروکسن ۵۰۰,قرص ناپروکسن 500 برای چیست,ناپروکسن 250,قرص ناپروکسن ۵۰۰

قرص ناپروکسن ۵۰۰ برای چیست

قرص ناپروکسن (ناپروکسن به انگلیسی Naproxen) یک مسکن و ضد التهاب است که برای دندان درد هم استفاده می‌شود. این دارو به‌ خوبی از طریق دستگاه گوارش جذب می‌شود. این دارو در کاهش درد ناشی از کشیدگی و کوبیدگی عضلات به دنبال فعالیت‌های شدید بدنی و ورزشی و همچنین کاهش دردهای استخوانی و دردهای بعد از جراحی کاربرد داشته و التهاب تاندون و درد و تورم ناشی از آن‌ها را می‌توان با ناپروکسن کاهش داد. این دارو به‌ خوبی از طریق دستگاه گوارش جذب شده و از راه ادرار دفع می‌شود.

نام‌های تجاری متداول این دارو تداپروکس، ژلاپروکس، پروکساژل و مداکسن می‌باشد. ناپروکسن به صورت قرص‌های ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی‌گرمی و همچننی شیاف ۵۰۰ میلی‌گرمی وجود دارد.

ناپروکسن 250,قرص ناپروکسن برای چه دردیست,قرص ناپروکسن ۵۰۰

ناپروکسن چیست و قرص ناپروکسن برای چه دردیست ناپروکسن ۵۰۰ وناپروکسن ۲۵۰ بیشتر موارد برای کاهش درد ناشی از کشیدگی و کوبیدگی عضلات

درمان درد و التهاب در بیماریهای روماتولوژی و درمان بیماریهای مفاصل،تاندون ها و عضلات و دردهای کمر و دیسک

مقدار و نحوه مصرف قرص ناپروکسن ۵۰۰ و قرص ناپروکسن ۲۵۰

میزان دقیق مصرف این دارو باید حتما طبق نظر پزشک تعیین گردد اما به طور معمول مقدار مصرف ان برای بزرگسالان و کودکان به صورت زیر است:
بزرگسالان: با توجه به شدت درد، دوز‌های مختلفی از ناپروکسن از ۲۵۰ تا ۷۵۰ میلی‌گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور معمول قرص ناپروکسن هر ۱۲ ساعت یک بار مصرف می‌شود.
کودکان: ۱۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم در روز از راه خوراکی در دو دوز تقسیم شده برای ایجاد اثرات ضد التهابی ناپروکسن مصرف می‌شود. عوارض جانبی قرص ناپروکسن
اعصاب مرکزی: سردرد، خواب آلودگی، ارتشاح‌های ریوی، هیجان، سرگیجه.
قلبی ـ عروقی: ادم محیطی، نارسایی احتقانی قلب (CHF)، هایپوتانسیون، طپش قلب.
پوست: خارش، بثورات پوستی، کهیر، تعریق، اکیموز، راش.
چشم: اختلالات بینایی.
دستگاه گوارش: تهوع، درد اپی گاستر ، سوء هاضمه، استفراغ، یبوست، خونریزی گوارشی یا پرفوراسیون آن، خون نهفته در مدفوع.
ادراری ـ تناسلی: هماچوری، التهاب مثانه، شب ادراری، مسمومیت کلیوی.
خون: طولانی شدن زمان خونریز ی، آنمی آپلاستیک، نوتروپنی، آگرانولوسیتوز، ائوزینوفیلی، همولیز، ترومبوسیتوپنی
کبد: افزایش آنزیم‌های کبدی، نارسایی کبدی.
سایر عوارض: تنگی نفس ، اختلالات شنوایی، وزوز گوش، تشنگی.
توجه: در صورت بروز حساسیت مفرط یا علائم و نشانه‌های مسمومیت کبدی، باید مصرف دارو قطع شود.
مسمومیت و درمان
تظاهرات بالینی: خواب آلودگی، سوزش سردل، سوء هاضمه، تهوع و استفراغ.
درمان: معده را باید بلافاصله با تحریک استفراغ توسط شربت ایپکا یا با شستشوی معده تخلیه کرد. ذغال فعال از طریق لوله بینی – معدی به بیمار داده می‌ شود. درمان‌های علامتی و حمایتی (حمایت تنفسی و تصحیح عدم تعادل آب و الکترولیت) انجام شود. معیارهای آزمایشگاهی و علائم حیاتی بیمار به دقت پیگیری شوند. همودیالیز بی تأثیر است.

قرص ناپروکسن,ناپروکسن ۵۰۰,ناپروکسن 250,قرص ناپروکسن ۵۰۰

هشدار در مورد قرص ناپروکسن

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی Nonsteroidal anti-inflammatory که به اختصار NSAID نامیده می شوند، مانند ناپروکسن، به ندرت خطر بروز حملات قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهند. این تاثیر ممکن است تحت هر شرایطی در زمان مصرف داروی ناپروکسن اتفاق بیفتد، اما اگر برای مدت طولانی مصرف شود احتمال آن بیشتر خواهد شد. اگر دچار بیماری قلبی هستید یا بنا به شرایطی مستعد بیماری قلبی هستید (شرایطی مانند سیگار کشیدن، وجود سابقه خانوادگی یا ابتلا به فشار خون و دیابت) خطر بروز حمله قلبی یا سکته مغزی بر اثر مصرف ناپروکسن بیشتر خواهد شد. ناپروکسن را درست قبل یا بعد از جراحی بای پس قلب مصرف نکنید.

ناپروکسن به ندرت باعث خونریزی جدی یا حتی کشنده در معده یا روده می شود. این تاثیر ممکن است بدون هیچ نشانه ای و در هر زمانی در هنگام مصرف ناپروکسن رخ دهد. سالمندان بیش از دیگران در معرض خطر هستند.

در صورت مشاهده هر یک از موارد کمیاب اما جدی زیر بلافاصله مصرف ناپروکسن را قطع کرده و به پزشک اطلاع دهید:

  • مدفوع سیاه و تیره
  • دل درد یا معده درد
  • استفراغ (بالا آوردن ماده ای شبیه به قهوه)
  • درد قفسه سینه، فک یا بازوی سمت چپ
  • تنگی نفس
  • تعریق غیر عادی
  • گیجی
  • ضعف در یک طرف بدن
  • لکنت زبان
  • تغییر ناگهانی در بینایی

قرص ناپروکسن چیست؟

ناپروکسن برای بهبود درد در شرایط مختلف از جمله سردرد، درد عضلانی، تاندونیت* Tendinitis، دندان درد و گرفتگی های قاعدگی مصرف می شود. به علاوه ناپروکسن درد، التهاب و سفتی عضلات ناشی از آرتریت، بورسیت* bursitis و حملات نقرس را کاهش می دهد.

اگر در حال درمان شرایط مزمن مانند آرتریت هستید، با پزشک در مورد روش های درمانی غیر دارویی و استفاده از دیگر داروها برای درمان درد مشورت کنید.

*تاندونیت Tendinitis : یعنی التهاب تاندون که همراه با پارگی‌های میکروسکوپی است. این ضایعه بیانگر یک پاسخ التهابی در داخل تاندون، بدون التهاب لایه خارجی (یعنی پاراتنون) آن است.

* بورسیت Bursitis :یعنی التهاب بورس به هر علتی. بورس‌ها، کیسه‌های حاوی مایع سینوویال هستند که در اطراف مفاصل وجود دارند و باعث کاهش اصطکاک ساختمان‌های مجاور خود می‌شوند. یک بورس ممکن است بین دو ماهیچه یا تاندون ماهیچه با یک بخش استخوانی یا میان پوست و استخوان قرارگیرد.

چگونگی مصرف قرص ناپروکسن

ناپروکسن برای چیست؟ + عوارض جانبی ناپروکسن

قبل از شروع مصرف ناپروکسن راهنمای مصرف دارو را که همراه با دارو به شما ارائه می شود، با دقت مطالعه کنید و اگر سوالی در مورد آن دارید از پزشک بپرسید.
ناپروکسن خوراکی است و باید درست طبق دستور پزشک مصرف شود. ناپروکسن معمولا دو یا سه بار در روز و با یک لیوان آب کامل (۲۴۰ میلی لیتیر ) خورده می شود.حداقل تا ۱۰ دقیقه بعد از خوردن ناپروکسن دراز نکشید. برای پیشگیری از بروز هر گونه مشکل در معده ناپروکسن را با غذا، شیر یا یک آنتی اسید مصرف کنید.

میزان مصرف ناپروکسن بستگی به شرایط بیماری و واکنش بدن به درمان دارد. برای کاهش خطر بروز خونریزی معده و دیگر عوارض جانبی ناپروکسن را در کمترین مقدار موثر و در کوتاه ترین دوره ممکن مصرف کنید. مقدار مصرف دارو را افزایش ندهید یا بیشتر از زمان توصیه شده دارو را مصرف نکنید. برای شرایط مزمن مانند آرتریت، دارو را درست طبق دستور پزشک مصرف کنید.

برای برخی شرایط خاص (مانند آرتریت) اثر بخشی و بهره گیری کامل از دارو ممکن است ۲ هفته طول بکشد. دارو را در این مدت به طور منظم مصرف کنید.

اگر ناپروکسن را در زمان نیاز مصرف می کنید (و نه طبق یک زمان بندی خاص و منظم)، به یاد داشته باشید که داروهای ضد درد برای اینکه بهترین اثر بخشی را داشته باشند، با مشاهده اولین نشانه های درد باید مصرف شوند.

اگر با وجود مصرف ناپروکسن شرایط شما بهبود پیدا نکرده و یا بدتر شد، به پزشک اطلاع دهید.

عوارض جانبی ناپروکسن

ناپروکسن برای چیست؟ + عوارض جانبی ناپروکسن

برخی عوارضی که با مصرف ناپروکسن ممکن است رخ دهند، عبارتند از:

  • ناراحتی معده
  • تهوع
  • سوزش سر دل
  • خواب آلودگی
  • سرگیجه

در صورتی که هر یک از این عوارض ادامه پیدا کرده یا بدتر شدند، به پزشک مراجعه کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک بعد از بررسی و اطمینان از این مسئله که مزیت های داروی ناپروکسن بیش از خطرات و عوارض آن است، این دارو را برای شما تجویز کرده است. بسیاری از افرادی که از این دارو مصرف می کنند، هیچ عارضه جانبی ندارند.

ناپروکسن ممکن است باعث افزایش فشار خون شود. در زمان مصرف این دارو فشار خون خود را به طور منظم چک کنید و در صورتی که نتیجه بالا بود به پزشک اطلاع دهید.

عوارض جدی ناپروکسن

در صورت مشاهده هر گونه عوارض جدی ناپروکسن به پزشک مراجعه کنید، عوارض جدی ناپروکسن عبارتند از:

  • کبود شدن آسان بدن
  • خونریزی آسان
  • بلع مشکل یا دردناک
  • تغییر در شنوایی (از جمله وزوز گوش)
  • نوسانات خلقی
  • نشانه های مشکل کلیوی (مانند تغییر در میزان ادرار)
  • سفت شدن بی دلیل گردن
  • تغییر در بینایی
  • نشانه های نارسایی قبی (مانند التهاب مچ پاها، خستگی غیر طبیعی و افزایش وزن ناگهانی)

ناپروکسن به ندرت باعث بروز بیماری های جدی (و گاهی کشنده) کبد می شود. در صورت مشاهده هر گونه نشانه مربوط به مشکل کبد بلافاصله به پزشک مراجعه کنید، نشانه های مشکل کبد عبارتند از:

  • تیره شدن ادرار
  • تهوع یا استفراغ مداوم
  • از دست دادن اشتها
  • دل درد یا معده درد
  • زرد شدن چشم ها
  • زرد شدن پوست

به ندرت ممکن است دچار واکنش حساسیتی به ناپروکسن شوید. با این حال در صورت مشاهده نشانه های مربوط به واکنش حساسیتی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. نشانه های واکنش حساسیتی عبارتند از:

  • بثورات پوستی
  • خارش (به ویژه در صورت، زبان یا گلو)
  • سرگیجه شدید
  • مشکل تنفسی

موارد بیان شده لیست کاملی از عوارض جانبی ناپروکسن نیستند، در صورت مشاهده عوارض دیگری که در بالا به آنها اشاره نشده به پزشک مراجعه کنید.

مصرف ناپروکسن در دوران بارداری و حاملگی
مصرف ناپروکسن در سه ماه آخر بارداری می تواند به جنین آسیب برساند . قبل از مصرف ناپروکسن در دوران حاملگی ، با پزشک مشورت کنید

مصرف ناپروکسن در دوران شیردهی
ناپروکسن می تواند از طریق شیر مادر به بدن نوزاد منتقل شود . در دوران شیردهی نباید از این دارو استفاده کنید مگر با تجویز پزشک

تداخل دارویی ناپروکسن
مصرف همزمان با داروهای ضدانعقاد و ترومبولیتیک (مشتقات کومارین، هپارین، استرپتوکیناز، یا اوروکیناز) ممکن است اثرات ضدانعقاد را تشدید کند. در صورت مصرف این دارو با سایر داروهای مهارکننده تجمع پلاکتی، مانند کاربنی سیلین تزریقی، دکستران، دی پیریدامول، پیپراسیلین، سولفین پیرازون، تیکارسیلین، اسید والپروییک، آسپیرین، سالیسیلات‌ها، یا سایر داروهای ضدالتهاب ، ممکن است مشکلات خونریزی دهنده بروز کند.
مصرف همزمان با سالیسیلات‌ها، داروهای ضدالتهاب ، الکل، کورتیکوتروپین، یا استروئیدها ممکن است سبب افزایش عوارض گوارشی، از جمله زخم و خونریزی شود . آسپیرین ممکن است فراهمی ز یستی ناپروکسن را کاهش دهد.
به دلیل اثر پروستاگلاندین‌ها بر روی متابولیسم گلوکز، مصرف همزمان ناپروکسن با انسولین یا داروهای خوراکی کاهنده قند خون ممکن است اثرات کاهنده قند خون تشدید شود.
ناپروکسن می‌ تواند داروهایی را که به میزان زیادی به پروتئین پیوند می‌ یابند از محل‌های پیوند جا به جا کند. در صورت مصرف همزمان با مشتقات کومارین، فنی توئین، وراپامیل یا نیفدیپین ممکن است مسمومیت بروز کند.
در صورت مصرف همزمان با ترکیبات طلا، سایر داروهای ضدالتهاب ، یا استامینوفن ممکن است مسمومیت کلیوی افزایش یابد.
ناپروکسن ممکن است کلیرانس کلیوی متوترکسات و لیتیم را کاهش دهد.
این دارو ممکن است اثربخشی بالینی داروهای کاهنده فشار خون و مدرها را کاهش دهد. مصرف همزمان آنها ممکن است خطر مسمومیت کلیوی را افزایش دهد.

همچنین ببینید:

برای سفید شدن پوست صورت سبزه چه باید کرد

طریقه مصرف پودر جوانه گندم برای چاق شدن

ایا پیاده روی برای درمان دیسک کمر درد مفید است

مالیدن کپسول ویتامین ای

اشکال دارویی ناپروکسن
Tablet : 250mg
Tablet, Delayed Release: 500mg
Suppository: 500mg

مصرف شیاف ناپروکسن

در افرادیکه عمل جراحی انجام داده اند یا به خاطر ناخوشی مایل نیستند داروی خوراکی مصرف کنند شیاف ناپروکسن تجویز می شود.

در افراد دچار التهاب یا زخم ناحیه مقعد و انتهای روده بزرگ(پروکتیت) نباید شیاف ناپروکسن مصرف شود.

ناپروکسن,قرص ناپروکسن,قرص ناپروکسن 500 برای چیست,قرص ناپروکسن,قرص ناپروکسن برای چه دردیست,قرص ناپروکسن ۵۰۰,قرص ناپروکسن,ناپروکسن 250,ناپروکسن ۵۰۰,ناپروکسن چیست,ناپروکسن برای سردرد,موارد مصرف قرص ناپروکسن 500,قرص ناپروکسن ۲۵۰,قرص ناپروکسن در شیردهی,قرص ناپروکسن سدیم,قرص ناپروکسن برای میگرن,قرص ناپروکسن واسه چی خوبه,قرص ناپروکسن ویکی پدیا,قرص ناپروکسن انتریک کوتد,ناپروکسن ژله ای,ناپروکسن برای چی خوبه,ناپروکسن سدیم,قیمت قرص ناپروکسن,ناپروکسن در شیردهی,ناپروکسن عوارض,ناپروکسن ناژو 500,تداخل دارویی ناپروکسن,شیاف ناپروکسن,پماد ناپروکسن,زمان اثر ناپروکسن

نحوه ی صحیح مصرف ناپروکسن

_امروز انواع مختلفی از قرص خوراکی ناپروکسن ساخته شده ودر بازار دارویی موجود می باشد که معمولا نوع ساخت و روکش قرص، با هم متفاوت هستند. در نتیجه برای نصف کردن، حل کردن یا خرد کردن و همچنین نحوه ی مصرف دارو حتما بروشور موجود در جعبه را مطالعه نمایید زیرا برخی از قرص ها (مانند قرص های با روکش باز شونده در روده) نباید نصف یا جویده شوند.
_در صورت مصرف طولانی مدت، مقدار و تعداد دفعات مصرف در روز را از پزشک خود بپرسید. نسبت به شرایط، ممکن ۵۰۰میلی گرم تا ۱ گرم یعنی در یک تا دو نوبت در روز نیاز داشته باشید.
-مقدار مصرف این دارو در اطفال با توجه به سن آنها محاسبه می گردد.
-در صورت نیاز به مصرف کوتاه مدت (مانند کشیدگی تاندون و درد عضلانی)۲۵۰میلی گرم در سه تا چهار نوبت در روز می توان استفاده کرد. در برخی موارد توصیه می شود در صورت شدت درد، نوبت اول، دوبرابر (۵٠٠ میلی گرم ) مصرف گردد.
-برای حملات نقرس معمولا ٧۵٠میلی گرم در نوبت اول و سپس ٢۵٠میلی گرم هر هشت ساعت باید مصرف شود تا حمله ی درد نقرس فروکش نماید.
-در صورتی که ناپروکسن را بدون تجویز پزشک از داروخانه تهیه نموده اید، مصرف آن را بصورت ٢۵٠میلی گرم تا سه نوبت در روز و حداکثر تا سه روز ادامه دهید.
_بهتر است ناپروکسن را همراه با یک لیوان شیر یا پس از یک وعده غذای سبک مصرف نمایید تا عوارض گوارشی ناشی از آن کمتر شود.
-در صورتی که از ناپروکسن با روکش بازشونده در روده(EC) استفاده می نمایید، مصرف هرگونه داروی معده و شربت ضداسید معده را حداقل دوساعت با مصرف این دارو فاصله دهید.
-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، از مصرف نوبت فراموش شده صرف نظر نمایید و نوبت بعدی را طبق برنامه مصرف نمایید. به هیچ وجه مقدار دارو در یک نوبت را دوبرابر ننمایید.

همچنین ببینید:

بیسموت ساب سیترات

فولیک اسید

مترونیدازول

قرص زینک پلاس

مطالب مرتبط :

عوارض و موارد مصرف شربت هیدروکسی زین برای سرفه و سرماخوردگی و نوزاد و بارداری

همه چیز در مورد قرص سیتریزین

عوارض و موارد مصرف قرص پروپرانولول ۲۰ و ۴۰ و ۱۰ در بارداری