همه چیز درباره علت درد روی پا چپ و راست در کودکان و بزرگسالان در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا
همانطور که میدانید بیشتر دردهای پا برای بهبودی به استراحت نیاز دارند، اما اگر درد ناشی از یک وضعیت درونی باشد، امکان نیاز به مراقبتهای پزشکی وجود خواهد داشت.
همانگونه که می دانید پا دارای یک مجموعه پیچیده از تاندونها، عضلات، مفاصل و استخوانها بوده که نقش مهمی در عملکرد آن دارند، همچنین موارد گفته شده پاها را در مقابل راه رفتن، ایستادن و سایر حرکات روزمره مقاوم میسازند. با اینحال، بسیاری از شرایط و آسیبدیدگیها میتوانند باعث بروز مشکلات و درد در ناحیه پا گردند. درد روی پا ممکن است یک مکان غیرمعمول به نظر برسد، به خصوص اگر علائم ظاهری نداشته باشد، اما در حقیقت این ناحیه میتواند تحت شرایط مختلف و آسیبهای ناشی از سایت جسارت در مورد علت و دلایل و درمان احساس درد روی پا هنگام راه رفتن در بارداری صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
وسط پا به عنوان یک نیمکره در نظر گرفته شده که شامل یک گروه استخوانهای کوچک بوده و به قوس پا کمک میکنند. اگر یکی از استخوانهای میانی شکسته شود و یا یک تاندون ملتهب و پاره شود، ممکن است درد، تورم، کبودی و قرمزی در بالای پاها ایجاد شود. آسیبهای ناحیهای میتواند ناشی از حوادثی مانند سقوط یک جسم سنگین بر روی پا باشد. آسیبهای میانی نیز میتوانند خفیف یا شدید باشند و این امر بستگی به تعداد تاندون یا استخوان زخمی دارد. آسیبهای خفیف تاندون معمولا با RICE (استراحت، یخ، فشردهسازی و ارتفاع) درمان خواهند شد، جراحتهای شدید و شکستگیهای استخوان نیز معمولا نیاز به فیزیوتراپی یا جراحی دارند.
تاندونیت میتواند در نقاط مختلفی از پا رخ دهد. تاندونهای Extensor که در روی پاها قرار دارند، وظیفه خم کردن یا کشیدن پا به سمت بالا را انجام میدهند. فشار زیاد و استفاده از کفشهای نامناسب ممکن است سبب التهاب پا در ناحیه مورد نظر گردد که این وضعیت به عنوان تاندونیت Extensor شناخته شده و میتواند باعث ایجاد درد شدید بر روی پا گردد. درد تاندونیت Extensor معمولا با فعالیت بدتر شده و سبب ایجاد تورم نیز میشود، بنابراین فرد مبتلا باید از تمرینات سخت و طولانی و همچنین انجام ورزش به صورت مکرر اجتناب نماید. این وضعیت بسیار دردناک خواهد بود، اما اغلب با رعایت نکات زیر درمان خواهد شد: استراحت داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن تزریق استروئید درمان فیزیکی یا انجام تمرینات سبک هنگامی که بهبودی حاصل شد، بهتر است به آرامی فعالیتهای خود را ادامه داده تا از التهاب و آسیب رساندن به تاندون جلوگیری شود.
کیست گانگلیون در زیر سطح پوست شکل می گیرد و اغلب بر روی پا ایجاد خواهد شد. علت وجود این کیستها میتواند ناشی از آسیبدیدگی باشد، اما همیشه شناخته شده نخواهد بود. کیست گانگلیون سبب ایجاد درد در عضله و یا مفصل پا شده و اگر در نزدیگی یک عصب قرار بگیرد، ممکن است باعث سوزش شود، همچنین در صورت بزرگی کیست، فرد به هنگام پوشیدن کفش، متحمل درد و ناراحتی خواهد شد. درمان این نوع از کیستها با توجه به میزان درد در افراد میتواند متفاوت باشد. در زیر انواعی از آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد: کیستهای کوچک که باعث درد نمیشوند، میتوانند تا زمان بروز مشکل و ناراحتی به حال خود رها شوند. استفاده از پد و یا کفشهای مخصوص میتواند برای جلوگیری از سوزش کیست مورد استفاده قرار گیرد. کیست میتواند توسط پزشک با سرنگ خالی شود، اما گاهی اوقات احتمال بروز مجدد آن وجود خواهد داشت. کیستهای شدید و دردناک میتوانند با جراحی برداشته شوند.
اگر انگشتان پای شما همیشه سرد می باشد، یک دلیل آن می تواند ناشی از جریان خون ضعیف در بدن شما باشد. مشکل گردش خون گاهی اوقات با بیماری های قلبی مرتبط است. آسیب عصبی ناشی از دیابت کنترل نشده همچنین می تواند باعث احساس سردی در پای شما گردد. دیگر علل ممکن شامل کم کاری تیروئید و می باشد. پزشک می تواند برای هر گونه مشکلات اساسی شما را بررسی نماید.
هنگامی که پا پس از یک روز طولانی درد بگیرد، شما فقط ممکن است به کفش های خود ناسزا بگویید. از هر ۱۰ زن هشت نفر بیان می کنند که کفش های آنان آسیب دیده است. اما دردی که به علت پوشیدن یک کفش پاشنه بلند نباشد، می تواند از یک شکستگی و یا یک شکاف کوچک در استخوان پدید آمده باشد. یک علت احتمالی: انجام ورزش های بیش از حد شدید، به خصوص ورزش های پرشی تاثیرگذار مانند بسکتبال و دوندگی در مسافت های طولانی و همچنین وجود استخوان های ضعیف ناشی از پوکی استخوان این خطر را افزایش می دهد.
بیماری رینود می تواند باعث سفید شدن انگشتان پا، سپس مایل به آبی، و دوباره قرمز شدن و بازگشت آنها به حالت طبیعی خود گردد. علت تنگی ناگهانی شریان ها، وازواسپاسم نامیده می شود. آرتریت روماتوئید، بیماری شوگرن یا مشکلات تیروئید مربوط شود.
ماساژ دادن هم مثل خیلی از کارهای دیگر به وسایل خاص خودش نیاز دارد. وسایل ضروری ماساژ پا شامل یک کاسه یا تشت بزرگ است که فقط به همین کار اختصاص دارد، همچنین دو عدد حوله لطیف و گرم و لوسیون و روغن های ماساژ. اگر بعد از یک روز کاری شلوغ به منزل رسیدید و احساس کردید اگر پاهای تان زبان داشتند، الان شروع به گریه و زاری می کردند، اول از همه، پاهای تان را خیلی تمیز و با آب ولرم بشویید و خشک کنید. بعد تشت یا ظرف کوچکی را که برای ماساژ پا در نظر گرفته اید، آماده کرده و داخلش را با آب ولرم یا داغ پرکنید. (گودی تشت باید طوری باشد که حداقل تا قوزک پای شما را بپوشاند.) حالا وقت آن رسیده که دست های تان را هم زیر آب گرم بگیرید تا اگر احیانا سرد هستند، خوب گرم شوند و آماده برای ماساژ دادن. حوله ها، لوسیون و روغن را دم دست تان بگذارید. ترجیحا یک بالش یا کوسن در اطرافت تان داشته باشید تا بتوانید موقع ماساژ از آن استفاده کنید. تاکید داریم که این وسایل را نزدیک تان بگذارید که وسط ماساژ مرتب مجبور نشوید بلند شوید و دنبال شان بروید. این کار باعث می شود پا اصطلاحا سرما بخورد. می توانید موزیک مورد علاقه تان را بگذارید و در حین مراحل بعدی از آن لذت ببرید. (بازهم یادتان باشد، کنترل پخش موزیک را در دسترتان بگذارید.) یک جفت جوراب روفرشی لطیف و نرم تهیه کنید و آن را به صورت اختصاصی برای وقت هایی در نظر بگیرید که ماساژ پا دارید.
آدم ها معمولا وقتی سرگرم کاری می شوند، خیلی چیزها یادشان می رود. یکی از این چیزها اهمیت دادن به خود است. درست است که یک عالمه کار سرتان ریخته و زمان برای انجام دادن کارها، کم است و درست است که وقت سر خاراندن ندارید، اما لطفا مراقب خودتان هم باشید. هرجا که هستید به صدای بدن تان گوش کنید و به آن اهمیت بدهید. صدای بدن همان احساساتی است که ممکن است به سرعت از مغزتان بگذرند، اما چون وقت ندارید و سرتان شلوغ است به آ نها توجهی نمی کنید. یکی از این صداها مربوط به حنا نگذارند!
پاهای تان را داخل ظرف آب قرار دهید و بگذارید ۵ الی ۱۰ دقیقه داخل آب ولرم بمانند. اگر به آروماتراپی یا رایحه درمانی علاقه دارید، می توانید چند قطره از روغن معطر موردعلاقه تان را داخل آب بریزید. پشنهاد ما استفاده از اسطوخودس است که هم آرامش بخش است و هم ضدعفونی کننده. در طول این مدت زمان ریلکس کنید و به پشتی صندلی یا مبلی که رویش نشسته اید تکیه دهید. صبور باشد و بگذارید پاهای تان به خوبی مرطوب شوند. – بعد از ده دقیقه پاها را یکی یکی از داخل آب درآورده و با یکی از حوله هایی که از قبل آماده کرده اید، خشک کنید. بهتر این این حوله ها ولرم باشند تا پاها یک مرتبه یخ نکنند. حالا یکی از پاها را برای شروع عملیات ماساژ انتخاب کنید و پای دیگر را داخل حوله دوم بپیچید که گرم بماند و حرارتش را از دست ندهد. – مقدار لازم از لوسیون یا روغن ماساژی را که دوست دارید، انتخاب کنید و تمام سطح پای تان را به آن آغشته کنید. سپس شروع به ماساژ دادن کنید تا لوسیون به خوبی جذب پا شود. – بهتر است به پای تان کمی نرمش بدهید. برای این کار پیشنهاد می کنیم با یک دست پاشنه پا را بگیرید و با دست دیگر قوزک پا و مفاصل آن را به صورت دورانی ورزش بدهید. این کار باعث می شود آمادگی عضلات برای دریافت ماساژ و به دست آوردن بهترین نتیجه، بیشتر شود. – در ادامه نرمش شروع به فشاردادن پای تان کنید. با یک دست زیر پا را فشار دهید و با دست دیگر روی آن را. این کار شبیه نیشگون گرفتن آهسته است و به بالارفتن جریان خون کمک می کند. – بعد از تمام شدن مرحله قبل، همان طور که یک دست روی پا است و دست دیگر زیر آن، دست ها را در جهت عکس همدیگر حرکت دهید. این حرکت را به مقدار لازم ادامه دهید تا احساس کنید اصطلاحا عضلات تان نرم شده اند و آماده مرحله بعد.
یک ماساژی هم هست که کاملا اختصاصی پاهاست. اسم این ماساژ رفلکسولوژی است. متخصصان این ماساژ اعتقاد دارند که هر بخش از کف پاها مربوط به سلامت یکی از اعضا یا ارگان های بدن است. به همین خاطر با ماساژ تلاش می کنند که سلامت این اعضا را بهبود ببخشند. در این نوع از ماساژ کف پا به پنج قسمت کلی تقسیم می شود. انگشتان پا: متخصصان این ماساژ اعتقاد دارند برای بهبود سردرد و گردن درد باید انگشتان و مفاصل آنها را به خوبی ماساژ داد. انحنای کنار شست پا: این انحنا وابسته به سلامت ستون فقرات و مهره های آن در نظر گرفته می شود در حقیقت برای تسکین دردهای این ناحیه باید انحنای کنای شست پا را به خوبی ماساژ داد. بخش تحتانی انگشتان پا: درست همان قسمت های برجسته ای که زیر انگشتان پا قرار دارند، مربوط به سلامت ناحیه قفسه سینه و اعضای داخل آن یعنی شش ها می شوند. این مرحله از زیر شست پا شروع می شود و به زیر انگشت کوچک می انجامد. لاغرترین قسمت پا: در رفلکسولوژی اعتقاد بر این است که لاغرترین بخش کف پا که معمولا در قسمت میانی قرار دارد مربوط به ناحیه شکم می شود. به همین خاطر اگر کسی به دلیل مشکل معده درد یا عملکرد نامناسب روده های به یک متخصص ماساژ پا مراجعه کند، احتمالا خواهددید که بخش میانی پای او بیشتر ماساژ داده می شود. پاشنه پا: آخرین بخش تقسیم بندی کلی مربوط به پاشنه پا می شود. این قسمت را وابسته به لگن افراد در نظر می گیرند. تمام اجزای بدن که در بخش لگن قرار دارند نیز مربوط به همین بخش هستند. البته هرکدام از بخش های بالا خودشان به نقاط ریزتری تقسیم بندی می شوند. چنانچه سرتان خیلی شلوغ است و پادرد ناشی از زیاد کارکردن، امان تان را بریده، بد نیست سری به یک متخصص ماساژ کف پا بزنید. با این ماساژ هم دردتان تسکین پیدا می کند و هم به بقیه اعضای بدن تان کمک کرده اید سالم تر بمانند.
تکنیک آب سرد و گرم این تکنیک به خصوص برای رفع درد پا مناسب است. یک سطل را با آب سرد پر کنید و سطل دیگر را با آب گرم. اول برای مدت سه دقیقه پاهایتان را در آب گرم قرار دهید و بعد آنها را به مدت ۱۰ ثانیه الی یک دقیقه در آب سرد بگذارید. این کار را دو الی سه بار تکرار کنید و بعد پاهای تان را خشک کنید. آب گرم جریان خون را در سطح پاها افزایش می دهد و آب سرد از التهاب شان کم می کند. یادتان باشد این عملیات باید با آب سرد تمام شود. اگر با سطل آب ارتباط برقرار نمی کنید می توانید این کار را با حوله داغ و بسته یخ به مدت ۱۰ دقیقه و به طور متناوب امتحان کنید.
سرکه یک عالمه خواص درمانی دارد و یکی از این خاصیت ها از بین بردن درد پاهاست که بر اثر گرفتگی عضلانی ایجاد شده است. برای اینکه درد پای شما هرچه زودتر بهبود پیدا کند، کافی است یک سطل آب داغ تهیه کنید و دو قاشق غذاخوری سرکه داخل آن بریزید. بهتر است یک بسته نمک دریایی تهیه کنید و برای این جور مواقع در خانه داشته باشید. اگر هم نمک دریایی ندارید می توانید از نمک معمولی استفاده کنید. نمک معمولی یا دریایی را به محلول سرکه و آب داغ اضافه کنید و پاهای تان را به مدت ۲۰ دقیقه در این ترکیب قرار دهید. یک روش جایگزین دیگر هم این است که دو ظرف مختلف تهیه کنید و در هر کدام مقدار مساوی از آب و سرکه بریزید. منتها آب یکی از سطل ها باید سرد باشد و دیگری گرم. بعد حوله ای را که از قبل برای این کار آماده کرده اید، داخل ظرف آب گرم ببرید و سپس فشار دهید تا آب اضافه آن گرفته شود. پاهای تان را به مدت ۵دقیقه در این حوله قراردهید. سپس همین کار را با سطل آب سرد انجام دهید. این کار را سه تا چهار بار در روز انجام دهید تا درد و خستگی پاها تخفیف پیدا کند. سلامت نیوز: تسکین پا درد در سه سوت!
حالا که به شلوغ ترین روزهای سال نزدیک می شویم در فهرست خریدتان روغن التهاب مفاصل یا ورم آنها ایجاد شده اند. کافی است چند تکه مارچوبه را به مدت چند دقیقه بخارپز کرده و سپس نوش جان کنید. مارچه یک مُدِر (ادرارآور) طبیعی است و به همین خاطر می تواند به سرعت مایعات اضافه را از بدن شما خارج کند و از التهاب مفاصل بکاهد. اگر از طعم این گیاه خوش تان نمی آید، می توانید آن را در کنار وعده غذی اصلی تان بخورید.
– وقتی قرار است ساعاتی طولانی را خارج از خانه سپری کنید، سعی کنید راحت ترین کفش ممکن را بپوشید. راحت ترین کفش شما همانی است که وقت بعداز چند ساعت سر پا ایستادن و با وجود اینکه پاهای تان ورم هم کرده اند، همچنان توی کفش تان احساس راحتی کنید. کفشی که زیره و کفی استاندارد داشته باشد و بر مهره های کمرتان فشار وارد نکند. اگر چنین کفشی ندارید، لازم است هزینه کنید و یک جفت کفش خوب بخرید صرف این هزینه، کفشی و برای تمام فصول به شما هدیه می کند. – برای از بین بردن ورم پاها که از ایستادن زیاد ناشی شده است، وقتی به خانه رسیدید، دراز بکشید و یک بالش کوتاه را زیر پاهای تان بگذارید. طوری که کمی بالا بیایند. بالا گذاشتن پاها باعث برگشت خون از پاها می شود. این کار را بیشتر از چند دقیقه کوتاه انجام ندهید. – اگر سر جورابی که به تازگی خریده اید، پاره شده است لازم نیست حتما جوراب تان را دور بیندازید. شما می توانید این جوراب را از نیمه ببرید و تنها قسمت بالایی آن را نگه دارید. می پرسید به چه دردی می خورد؟ کافی است هنگامی که پاهای تان خسته هستند این محافظ قوزک پا را بپوشید تا متوجه شوید هدف از این کار چه بوده است؟ – به خاطر داشته باشید همان قدر که رسیدگی به دست ها مهم است، مراقب از پاها هم اهمیت دارد. هر مشکلی را که برای این اعضای بدن شما اتفاق افتاد، به سرعت حمل کنید و پشت گوش نیندازید. گاهی وقت ها همین مشکلات به ظاهر کوچک خیلی سریع بزرگ می شوند و حتی موقع راه رفتن نیز برای تان دردسر درست می کنند. – هنگام ماساژ پاها سعی کنید هرچه از سمت انگشتان به سمت پاشنه پا می آیید، فشار را بیشتر کنید و برعکس؛ این گونه به جریان موثر خون در سطح پاها کمک می کنید. – افراد مبتلا به دیابت قبل از انجام هرکدام از این ماساژها حتما با پزشک شان مشورت کنند. – اگر با همه این روش ها باز هم پادرد به قوت خودش باقی بود، حتما تا تعطیلات از راه نرسیده، به پزشک متخصص مراجعه کنید.
منبع : jesarat