راههای درمان افسردگی مزمن با دارو و طب سنتی در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا
همانطور که میدانید زمان های بسیاری شما احساس کرده اید که میل و اشتیاقی به انجام هیچ کاری ندارید. نسبت به زندگی بی میل هستید. علاقه ای به حضوردر جمع ندارید. به شدت درخود فرو رفته اید ومدام تصاویری از مشکلات، روح وذهن شمارا آزارمی دهد. و تمام روزنه های امید را بسته می بینید. اگر میبینید افسردگی موجب میشود از زندگی روزانهتان عقب بیفتید، باید تلاش کنید تا این مشکل را حل کنید و از دیگران برای درمان افسردگی کمک بگیرید.
احساس افسردگی و غمگین بودن، واکنش طبیعی بدن به مشکلات و فقدانهای زندگی است و این امر چیز عجیب و غریبی نیست.گاهی این احساس به یک بعد از ظهر جمعه خلاصه میشود اما زمانی که این حس چند روز یا چند هفته به درازا بکشد، شما دچار بیماری افسردگی شدهاید. هرچند دلایل معمول ابتلا به بیماری افسردگی ترکیبی از عوامل ژنتیکی،مشخصات جسمی، شرایط محیطی و روانی افراد است، اما معمولترین عوامل ایجاد افسردگی تغییر سطح هورمونها،عادات ارثی، حوادث و رویدادهای ناگوار زندگی و حتی آسیبها و مشکلات کودکی شناخته شده است.افراد مبتلا به بیماری افسردگی بسته به سن و سال، جنسیت و موقعیت اجتماعی خود علائم ونشانههای مختلفی را بروز میدهند اما برخی از علائم شایع این بیماری میتواند مشکل در تمرکز،یادآوری جزئیات و تصمیمگیری، خستگی مداوم و کاهش انرژی، ناامیدی و بدبینی، بیخوابی و کمخوابی،بیقراری و ناآرامی، پرخوری عصبی و یا کاهش ناگهانی اشتها، سردرد، گرفتگی عضلات ، مشکلات گوارشی، گریه کردنهای بیدلیل و … باشد.برای درمان افسردگی راه های گوناگونی وجود دارد. برای افسردگی حاد باید از دارو درمانی همراه با مداخلات روان درمانی استفاده کنیم. برای افسردگی اساسی می توان از دارو درمانی و درمان های روانشناختی استفاده کرد.یکی از روشهایی که باعث سریعتر شدن روند درمان افسردگی اساسی میشود درمان با الکتروشوک (ECT ) است. این روش برای زمانی مناسب است که افسردگی اساسی همراه با نشانه های روان پریشانه باشد و یا فرد درمقابل دارو درمانی مقاوم شده باشد.همچنین زمانی که داروها برای بیمار عوارض جانبی داشته باشد.
قدم اول برای درمان افسردگی مراجعه به روان پزشک یا روان شناس است. آن ها برای آگاه شدن از وضعیت بیمار شروع به انجام تست افسردگی، مصاحبه و تست های آزمایشگاهی خواهند کرد و بهترین راه درمان را در پیش خواهند گرفت. به محض تشخیص، افسردگی می تواند با داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، روان درمانی و یا هردو، درمان و رفع شود.روان درمانی با یاد دادن شیوه های جدید فکر کردن و رفتار کردن و تغییر در عادات می تواند به درمان افسردگی کمک کند.هنگامی که شما افسرده هستید افکار منفی مانند آبی که از سد شکستهای سرایز میشود به ذهن شما هجوم میآورد. از آنجا که نمیتوانید افکار خود را تحت کنترل درآورید ترس و درماندگی شما را فلج خواهد کرد.کتی اسپارک روانشناس طی مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به بیماری اضطراب و افسردگی انجام داد دریافت که مدتیشن و تمرکز حواس با هدفمند کردن و متمرکز کردن ذهن بر روی سوژهای خاص در لحظه باعث الهام و تقویت نگرش مثبت میشود و از اینرو برای آرامش یافتن ذهن این افراد بسیار مفید و کارآمد است. پس بنابراین زمانی که احساس کردید مورد حمله بارش افکار منفی قرار گرفتهاید بر روی یک تشک راحت با پوزیشن نیلوفر آبی قرار بگیرید و به مدتیشن بپردازید. حالت نیلوفری یا چهارزانوی بالا، شکلی از حالت نشستن است که از سنت مراقبه در هند باستان ریشه میگیرد. در این حالت، پاها بر روی رانهای جهت مخالف قرار داده میشوند. این حالت نشستن یک حالت رسمیشده در سنت یوگای هندو است. گفته میشود که این شکل از نشستن به شکل نیلوفر آبی همانندی دارد. هدف از آن رسیدن به تنفس متناسب با نوع تمرین مراقبه (درونپویی) و رسیدن به ثبات جسمانی است.
زمانی که احساس افسردگی میکنید تغییرات به خصوص ایجاد تغییرات مثبت بسیار کار سختی است. اینکه روی مبل لم دهید و تلویزیون تماشا کنید بسیار راحتتر از بیرون رفتن و ثبت نام در یک باشگاه ورزشی است اما باید این کار را انجام داده و خودتان را مجبور کنید. برای راحتتر کردن اینکار با یکی از دوستانتان ثبت نام کنید اینکار باعث میشود تعهد پیدا کنید. برای تشویق کردن خودتان بعد از باشگاه کاری که مورد علاقهتان است را انجام دهید. به زندگی برگردید. حتی اگر دوست دارید کارهای بچگانه انجام دهید برای روشن کردن موتور خود اینکار را بکنید. برای داشتن احساس بهتر لازم است دست به اقداماتی بزنید. از جمله راهکارهای مناسب در زمان افسردگی این است که سعی کنید مانند وقتی که هیجان زده هستید رفتار کرده و از غرغر کردن و فکر کردن به اینکه همه چیز چقدر سخت و آزار دهنده است دست بردارید. اگرچه تغییر در سبک زندگی و عادات قدیمی میتواند کمک کند اما به تنهایی کافی نیست. مشاوره و استفاده از دارو نیز بخشی از راه حل است. اگر در دورهی درمان هستید اما همه چیز بدتر میشود، نشان میدهد که به مصرف دارو نیز نیاز دارید.
آخرین تحقیقات انجام شده در مورد کتامین، که یک بی حس کننده به شمار می رود، نشان داده است که این ماده ی دارویی و بی حس کننده می تواند برای درمان بیمارانی که به افسردگی شدید مبتلا هستند امیدوار کننده باشد. در این تحقیقات ثابت شده که کتامین به سرعت و بسیار موثر عمل می کند و می تواند آخرین امید بیمارانی باشد که راه های درمانی متداول روی آنها موثر نبوده است. با این حال هنوز تحقیقات کامل و جامعی روی کتامین و تاثیر آن روی علائم افسردگی انجام نشده است. پزشکان و محققین هنوز تا یافتن اطلاعاتی دقیق در مورد تاثیرگذاری و البته عوارض جانبی کتامین راه درازی در پیش دارند.
خداوند برای غلبه بر مشکلات زندگی ۳ روش را در اختیار انسان قرار داده است: خواب، امید و خنده.در آیین بودا، خنده از اهمیت ویژهای برخوردار است و هر بودایی باید روزانه ۱۵ دقیقه بخندد. در آیین بودا این ۱۵ دقیقه خنده برابر با ۴ ساعت عبادت است! همچنین بعضی از مردم هند، باتوجه به همین نظریه عادت دارند هر روز ابتدا ۳۰ دقیقه بخندند و سپس فعالیت روزانه خود را آغاز کنند. همچنین همه ما میدانیم که اگر به مشکلات بخندیم همیشه موضوعی برای خندیدن داریم. دانشمندان اعلام کردهاند بهترین راه درمان انواع افسردگی در انسان خندیدن است.این روش درمانی هیچ هزینهای ندارد و همیشه در دسترس است. خندیدن نه تنها برای از بین بردن اندوه مفید است، بلکه مقاومت بدن را در برابر انواع بیماریها افزایش میدهد.در هنگام بروز علائم افسردگی خود را در معرض شرایط خندهآور قرار دهید. تماشای یک فیلم کمدی، خواندن کتابهای طنز و ملاقات دوستان شوخطبع میتواند بهترین داروی شما باشد. مهم نیست که خندههای عمیق شما کودکانه، احمقانه و یا عجیب و غریب قلمداد شود. برای خود یک جیره روزانه خندیدن لحاظ کنید تا از بسیاری از آسیبهای روحی و روانی دور بمانید.
ویتامین D میتواند افسردگی، زوال عقل و دیابت را کاهش دهد. اما برای درمان افسردگی مصرف مواد مغذی دیگری هم میتواند کمککننده باشد که خوشبختانه به صورت روزانه کم و بیش این مواد به بدن ما میرسند. موادی نظیر اسیدهای آمینه، فولات، ید، آهن، منیزیم، اسیدهای چرب، امگا ۳، سلنیوم، ویتامین B و روی.
منبع : jesarat